Solbakken kollegium

Tre mærkesager: Det grønne, det sociale og familierne

Solbakken ligger i krydsfeltet mellem Vesterbro, Valby og Sydhavnen med Carlsberg Byen på den ene side og Vestre Kirkegård på den anden. Kollegiet ligger i tilknytning til Rektorparken som er et stort grønt område.

Solbakken blev bygget 1954-56. Huset har 11 etager, med højeste punkt 47,5 meter over havets overflade. Kollegiet har 140 lejligheder på cirka 63 m2. Hver lejlighed har to altaner. Der bor cirka 300 personer på Solbakken, heraf er cirka 140 børn. Kollegiet har flere fællesområder og faciliteter, herunder fælles vaskeri, læsesal, lege- og tv-stue, festlokaler, gæsteværelser, værksted, motionsrum og specialerum. Læs mere om de mange forskellige faciliteter her. På kollegiet forefindes desuden en børnehave og en vuggestue.

Solbakkens beboerdemokrati udgøres af bestyrelsen, beboerrådet og kollegianerforeningen. Beboerrådet består af beboere på kollegiet og referer til bestyrelsen. Bestyrelsen er kollegiets øverste myndighed bestående af seks medlemmer: to beboere fra kollegiet, to fra uddannelsesinstitutionerne og to fra Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune. Solbakken har desuden en kollegianerforening, som står for diverse sociale aktiviteter som fx fælles morgenmad, tøjbytte, fastelavnsfest og sommerfest. 

Ansøgning

Ansøgningsproceduren varetages af Kollegiernes Kontor i København (KKIK). Spørgsmål angående ansøgning og venteliste bedes rettes til KKIK.

Privatlivspolitik